У Китаї визнали недостатню ефективність своїх вакцин проти COVID-19


Антикоронавірусні вакцини китайського виробництва не забезпечують високого рівня захисту від COVID-19. Тому влада Китаю розглядає можливість суміщення різних препаратів, щоб підвищити їх ефективність.

Як інформує Суспільне, про це заявив директор Центру із контролю за захворюваннями Китаю Гао Фу, передає Associated Press.

"Зараз формально обговорюється питання про те, чи повинні ми використовувати для процесу імунізації різні вакцини з різних технічних ліній", — заявив Гао Фу.

На думку експертів, поєднання вакцин може підвищити їх ефективність проти коронавірусу. Наприклад, британські вчені вивчають можливість послідовної імунізації комбінацією вакцин Pfizer і AstraZeneca. За даними МЗС Китаю, вакцини, виготовлені двома китайськими державними виробниками Sinovac Biotech Ltd. та Sinopharm, були експортовані у 22 країни, включаючи Мексику, Туреччину, Індонезію, Угорщину, Бразилію, Туреччину.

Крім того, видання повідомило, що згідно з результатами клінічних випробувань у Бразилії, ефективність препарату китайської фармацевтичної компанії Sinovac Biotech Ltd. у запобіганні інфікуванню коронавірусом складає 50,4%. Водночас у компанії заявили, що її препарат на 80% запобігає тяжкому перебігу хвороби. Дві інші вакцини китайської корпорації Sinopharm продемонстрували ефективність в 79,3% та 72,5%, а препарат біофармацевтичної компанії CanSino – 65%.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!