Українки здобули одразу два перших місця на чемпіонаті Європи з легкої атлетики


Українки Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко здобули золото та срібло на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в закритих приміщеннях.
Наші спортсменки продемонстрували найкращі результати у стрибках у висоту. Про це повідомила Федерація легкої атлетики України, пише Громадське.

Так, чемпіонкою стала Магучіх із результатом у рівно 2 метри. Другий результат у Геращенко — 1,98 метра. Ще одна українка — Юлія Левченко — посіла четверту позицію з результатом у 1,94 метра, поступившись третім місцем фінці Еллі Юннілі (1,96 метра).

Таким чином Магучіх виграла першу золоту медаль з жіночих стрибків у висоту на чемпіонатах Європи в приміщенні за всю історію незалежної України.

Також наша спортсменка стала наймолодшою чемпіонкою зимових континентальних першостей зі стрибків у висоту серед жінок, здобувши золото у віці 19 років 169 днів. 

До цього лише на чотирьох чемпіонатах Європи в приміщенні представниці однієї країни завойовували одночасно золото та срібло у стрибках у висоту. 

Нагадаємо, чемпіонат Європи з легкої атлетики в приміщенні цьогоріч відбувається в польському місті Торунь. Напередодні там золоту медаль зі стрибків у довжину здобула ще одна українка — Марина Бех-Романчук.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!