Як доглядати за шкірою, якщо 8 годин працюєш в офісі?


Якщо ви живете в селі або в екологічно чистому маленькому місті, то знайте, що у вас є всі умови для того, щоб шкіра була в ідеальному стані. Але що як своє життя ви проводите у задимленому мегаполісі, а ваш робочий день – це 8 годин в офісі? Що впливає на красу, і як доглядати за шкірою в стресовій обстановці?

Почнемо з негативних факторів, які можуть зіпсувати ваш зовнішній вигляд, пише сайт Цікаво знати.

Перше – це офісне повітря: опалення взимку і кондиціонери влітку сушать ніжну шкіру обличчя. А від браку свіжого повітря шкіра стає тьмяною.

Друге – щоденне споживання кави. Улюблений напій, від якого прокидаєшся вранці, виявляється, має сечогінний ефект. У підсумку, шкіра обличчя піддається величезному ризику зневоднення.

Третє – малорухливий спосіб життя і постійна напруга зору на роботі викликають набряки на обличчі. Мішки під очима і набрякле обличчя далеко не норма.

Через порушеного режиму дня і недосипи під очима можуть з’явитися синячки.

Ну і, звичайно, стреси, забруднене повітря в місті і вічні пробки, в яких ви змушені дихати вихлопними газами.

Що ж робити?

Існує кілька простих правил:

Замініть або хоча б доповніть споживання кави чистою питною водою (1,5 – 2 л на день), щоб наповнити шкіру вологою зсередини.

Щоб не турбувала набряклість, стежте за своїм раціоном харчування і щогодини робіть невелику зарядку – і для тіла, і для очей.

Щоб не було темних кіл під очима, обов’язково виділяйте на сон близько 8 годин і відпочивайте у добре провітрюваному приміщенні.

Прибрати тьмяний колір обличчя допоможе свіже повітря. У перервах виходьте на короткі прогулянки. Гуляйте подалі від доріг.

Ці прості щоденні звички допоможуть виглядати краще.

Але при цьому потрібен і косметичний догляд.

Шкіра обличчя не завжди встигає за ритмом мегаполісу, і всі ці фактори пошкоджують природні механізми клітинної захисту, пригнічують місцеву імунну систему, провокують запалення. Вони викликають видимі зміни на шкірі обличчя – почервоніння, набряклість, свербіж, гіперпродукцію шкірного сала, сухість, зневоднення. Що призводить до утворення зморшок і ознак передчасного старіння.

Для ефективної боротьби з наслідками стресу рекомендується ранковий домашній догляд:

  • очищення (гель/пінка за типом шкіри);
  • тонік для обличчя;
  • нанесення крему.

Уранці потрібно користуватися зволожуючим кремом, для того щоб зарядити обличчя вологою на цілий день; а в основі декоративної косметики обов’язково повинен бути SPF фактор, бажано близько 30 одиниць і більше.

Перебуваючи в офісі, ви можете користуватися термальною водою, яка дрібно розпорошується на обличчя без шкоди для макіяжу.

У вечірньому догляді рекомендується:

  • зняття макіяжу міцелярної водою, (обов’язково змивається звичайною водою!);
  • очищення (гель/пінка за типом шкіри);
  • тонік;
  • нанесення сироваток, що містять гіалуронову кислоту;
  • нанесення нічного крему.

Обираючи крем для домашнього догляду, ви повинні звертати увагу на його склад.

Зробіть акцент на такі компоненти:

  • Гіалуронова кислота – підтримує оптимальний рівень вологи і сприяє оновленню шкіри.
  • Пептиди – контролюють темп, зростання, життєвий цикл клітини і правильне функціонування шкіри.
  • Вітамін С є потужним антиоксидантом, який руйнує вільні радикали, запобігає їх негативному впливу на клітини, сприяє освітленню шкіри та активує клітини.
  • Комплекси рослинних екстрактів солодки, полину, гінкго білоби, лохини діють як захисний екран від шкідливого впливу навколишнього середовища.

І все-таки домашній догляд не може повністю замінити візити косметолога.

Для того щоб заспокоїти шкіру, лікар може запропонувати комбіновану чистку. Ця процедура прибирає з поверхні шкіри омертвілі клітини, звільнивши дорогу для зростання молодих клітин, зменшує виділення шкірного сала і покращує обмінні процеси.

Завершальна маска заспокоїть і зволожить шкіру, а також запустить обмінні процеси у клітинах. Як часто проводити таку процедуру, вам розповість ваш косметолог.

Якщо шкіра перебувала у стані хронічного стресу, то лікар призначає більш глибоке відновлення, наприклад, процедуру біоревіталізації, тобто введення в шкіру гіалуронової кислоти. А також препарати, збагачені амінокислотами, вітамінами, пептидами, ДНК-комплексами. Процедура проводиться курсом у 2-3 рази з проміжком в 10-14 днів.

Усі перераховані рекомендації прості, але ефективні. Дотримуйтесь їх, і шкіра вам подякує.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!