Як правильно вибрати гірський велосипед?


Цьогорічна історія з пандемією внесла суттєві корективи не лише у повсякдення українців, але й у плани на відпочинок. Якщо в попередні роки доволі багато наших земляків проводили відпустки на закордонних морях, то цього літа більшість залишаються вдома.

Та закриті кордони – не привід для розчарувань: в Україні стільки цікавих місць, що потрібна не одна відпустка, щоби всіх їх оглянути. Чого лише варта велоподорож Карпатами! Головне, купити зручний і надійний гірський велосипед. А як його вибрати – зараз розкажемо.

Де плануєте кататися?

Не слід думати, що всі велосипеди однакові. Для різних рельєфів і стилів катання існують свої моделі:

  • крос-кантрі – ідеальний вибір для мандрівки лісом;
  • даунхілл – доволі міцні, підходять для їзди пагорбами і горами;
  • стріт/дерт – універсальна модель, на якій зручно і по вулиці їздити, і по стежках з не дуже складним рельєфом;
  • ендуро – щось середнє між крос-кантрі й даунхіллом, тому теж годиться для мандрівки Карпатами.

 

Зверніть увагу на діаметр коліс

Якщо коротко, то чим більше колесо, тим більша прохідність у велосипеда, однак керувати таким важче. Тому якщо в планах – підкорити звивисті стежини, то краще вибрати модель з невеликими колесами, зручними в маневруванні.

Які бувають рами?

Рама може бути жорстка або на пружині. Плюс першого варіанту – легко крутити педалі, однак амортизаційні характеристики не найкращі. Другий тип – ідеальний вибір для їзди по складних рельєфах, однак ціна таких уже вища.

Гальма і швидкість

Гальма бувають дискові та обідні. Перші – якісна й ефективна класика. Другі – все частіше використовуються саме в гірських моделях як найнадійніші та більш довговічні.

Бюджет

Ціна велосипедів коливається в діапазоні від декількох тисяч до кількох сотень тисяч гривень. Усе залежить від «начинки» і бренду. Але якщо купувати велосипед в ALLO, то можна з легкістю підібрати модель згідно зі своїми потребами і бюджетом. Чи варто дуже економити? Ми б не радили: брендовий велосипед служитиме роками, і на такому можна безпечно об’їздити Карпати вздовж і впоперек.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!