Було 27 порожніх аудиторій. В департаменті освіти розповіли про результати ЗНО


Цього року франківські школярі склали ЗНО найкраще за останні 15 років. Один учень навіть здобув 400 балів з двох предметів.

Про це під час оперативної наради у міського голови повідомила заступниця начальника департаменту освіти і науки міськради Наталія Микула, інформує Бліц-Інфо.

За її словами, дев’ять школярів написали ЗНО на 200 балів, а ще 170 дітей, які отримали від 195 до 199 балів.

"Втім, маємо невтішні цифри активності абітурієнтів. З зареєстрованих понад 5 тисяч дітей, лише 3 723 учні прийшли складати зовнішнє незалежне оцінювання. Це пов'язано з тим, що 13 квітня були внесені зміни до закону про проведення ЗНО і діти були звільнені від обов’язкової ДПА у формі ЗНО. Тобто ті, які не планували вступати у ВНЗ, могли не складати тест. Однак це не полегшило роботу, для нас, адже реєстрація на ЗНО закінчилася 5 березня і ніяких змін ми вже не могли внести. Хочу сказати, що під час ЗНО у нас було 27 порожніх аудиторій. Вчителі прийшли, тож їм все одно виплатили зарплату за ЗНО. Тож для нас ні фінансового, ні морального полегшення не було, лише покращило умови для дітей, які не йшли на ЗНО", - пояснила Микула.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!