День меланоми 2021. Науковці ІФНМУ провели обстеження іванофранківців


Перевір родимку – збережи життя! Під таким гаслом працівники кафедри дерматології та венерології Івано-Франківського національного медичного університету, в рамках участі в щорічних всеукраїнських «Днях боротьби з меланомою 2021» провели безкоштовне обстеження новотворів шкіри.

Протягом  24-28 травня дистанційно на кафедру із своїми фотографіями та описом проблеми звернулось 77 осіб. Після ретельного огляду отриманих даних всім пацієнтам були надані рекомендації з подальшого догляду за шкірою та родимками. 25 людей запросили до клінічної бази кафедри клініко-діагностичного центру ТОВ «МЕДЕКС Плюс» і 1 червня провели дермоскопічне дослідження висипу для уточнення діагнозу. Про це йдеться на сайті медуніверситету.

Протягом обстеження в рамках акції у трьох людей виявили злоякісні новоутвори шкіри, що потребують невідкладного лікування. У семи пацієнтів — утворення, які потребують динамічного спостереження чи планового видалення.

Як кажуть працівники кафедри, такі щорічні «Дні боротьби з меланомою» в черговий раз довели свою доцільність та ефективність у виявленні в пацієнтів випадків пухлинних процесів шкіри на ранній стадії. За інших обставин ці люди звернулись би за медичною допомогою в набагато пізніші терміни хвороби.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!