Дві ТГ з Прикарпаття стали фіналістами конкурсу “Наша громада”


Ворохтянська та Надвірнянська громади перемогли в І-етапі Всеукраїнського конкурсу «Наша громада».

Про це йдеться на офіційному сайті конкурсу, пише РАІ.

Ворохтянська ТГ подала на конкурс проєкт «Цифровий туристичний інформаційний центр», а Надвірнянська – «Театр замку Краснодвір: інтерпретація спадщини міста Надвірна».

Громади перемогли серед 300 ТГ України та увійшли у фінал і тепер представлятимуть Прикарпаття в  ІІ-му етапі конкурсу та будуть боротися за перемогу серед 26-ти громад-фіналістів зі всієї України.

“Фіналістами стали ті, хто переконав більшість членів журі в актуальності ідеї, серйозності підходу до її реалізації, кропіткої роботи, вкладеної у підготовку пропозиції, оскільки це основне джерело інформації для членів журі в оцінці проєкту. Дати людям можливість визначати пріоритети громади, знаходити шляхи її розвитку і бути активними учасниками процесів перетворення у своїх громадах, на мій погляд, і є основною метою і бажаним результатом реформи з децентралізації“, – зазначив Марат Кюрчевський, керівник проєктів і програм з розвитку місцевого самоврядування та децентралізації Агентства США з міжнародного розвитку в Україні.

Із 21 червня до 13 серпня проходитиме третій етап конкурсу – подача форм «Детальний опис проєкту». Всі 26 учасників для проходження у третій етап мають заповнити форму та надати необхідні додаткові документи. У випадку відмови учасника надати додаткову інформацію та, відповідно, продовжувати участь у конкурсі, його місце займає наступний за рейтингом учасник. Остаточний список буде оголошений 20 червня 2021 року. 

Фінальне оцінювання експертним журі форм та проєктів 26 фіналістів відбуватиметься з 14 серпня до 27 вересня. Результати оцінювання та оголошення переможця конкурсу будуть відомі 30 вересня.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!