Івано-Франківськ не отримав бланків заявок на призначення субсидій


В Івано-Франківську немає бланків заявок на отримання субсидій.

Про це Суспільному Карпати повідомила заступниця директора департаменту соціальної політики виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Оксана Жишото.

За її словами, для призначення субсидій з 1 травня необхідно подати нову заяву-декларацію.

"Бланки заяв і декларацій відсутні, оскільки вони мають бути змінені й перебувають зараз на затвердженні в Міністерстві соціальної політики. Ми громадянам повідомляємо про те, що орієнтовно після 15 травня почнемо запис на попереднє здавання документів. Можна телефонувати у відділ субсидій і ми запишемо на певну дату, певну годину, щоб без черг можна було підійти", – розповіла Оксана Жишото.

Приймати заявки на отримання субсидій будуть до вересня. Подати їх можна буде у відділі субсидій. Також дозволено надсилати заявки поштою або оформити їх у режимі онлайн на сайті Міністерства соціальної політики. Проте заявку, створену в інтернеті, доведеться посвідчити електронним підписом. Щоб заявку без посвідчення у відділі субсидій взяли до уваги, треба самому підписати її, прийшовши до в установу.

Оксана Жишото каже, якщо громадяни орендують помешкання, то до заповнених бланків їм треба додавати договір найму житла. Крім того, якщо мають борги за комунальні послуги, то повинні надати документи на реструктуризацію заборгованості. Претендентам на отримання субсидій обов’язково треба мати із собою паспорти, ідентифікаційні коди всіх зареєстрованих у помешканні людей та документи на нерухомість.

Відмовлять у призначенні допомоги тим, хто має у власності квартиру площею у понад 130 кв. м або будинок – більш ніж 250 кв. м. На заваді буде тримісячна заборгованість за комунальні послуги на суму, яка перевищує 340 гривень. Врахують також борги з виплати аліментів, наявність транспортних засобів, декількох об’єктів нерухомості, дороговартісні покупки.

"При призначенні субсидії братимуть до уваги придбання валюти на понад 50 тисяч гривень і наявність банківського депозиту. Якщо на перше число місяця, з якого призначається субсидія, у громадян на рахунку є сума коштів, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму, тобто 56 750 гривень, то вони не матимуть права на субсидії", – додала Оксана Жишото.

Якщо сума на депозитних рахунках буде меншою, розглядатиметься можливість отримання допомоги, але при розрахунках сукупного доходу будуть враховувати дохід від розміщення депозиту.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!