Матері українських Героїв в пам’ять про своїх синів піднялися на Говерлу


16 травня матері полеглих українських Героїв в пам’ять про своїх синів вперше здійснили сходження на найвищу вершину України – г. Говерлу.

Захід пройшов в рамках проєкту Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ “Трирічна програма УГКЦ психологічної опіки і соціального відновлення жертв війни у східній Україні” та приурочений до Дня матері та Дня Героїв, які відзначають у травні.

В акції взяли участь матері загиблих воїнів з різних областей України. Духовно-психологічний супровід групи здійснював військовий капелан УГКЦ о. Ростислав Височан. Подолавши дві тисячі шістдесять один метр вгору, на вершині найвищої гори України сильні духом жінки дякували Богові за можливість здійснити таку важливу для них мандрівку, яка допомогла їм відчути та пережити присутність їхніх синів.

“Моя головна ціль була дійти до тієї вершини і показати, що ми, матері, дійсно достойні наших синів. Ми торкалися пальцем тих небес, де зараз наші сини. Ці емоції не передати словами. Між собою ми дуже здружилися і стали, як і наші сини, побратимами”, – ділиться враженнями учасниця сходження, мати загиблого бійця з м. Херсон Тетяна Сонько.

“Я дуже задоволена і вдячна, що мене запросили, що ми все ж таки змогли піднятися на вершину Говерли. Я думаю, що це новий виток в житті кожної мами полеглого сина”, – розповідає мати Героя з м. Южноукраїнськ Світлана Козій.

“Цю ініціативу ми дуже довго виношували, і ми це зробили! Ми – незламні, ми сильні і тілом, і духом, нашими дітьми планка піднята дуже високо. Ми найкращі і найсильніші!”, – підкреслила Наталія Харченко, мати полеглого воїна з Києва.

Жінки висловили вдячність організаторам події та одна одній за пережиті враження та домовилися у майбутньому творити традицію сходження на нові вершини.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!