Знайшли без свідомості: Деталі отруєння франківських дітей у гуртожитку


17 червня у Франківську відбулась комісія з ТЕБ і НС з приводу ліквідації надзвичайної ситуації, що сталась в ніч на 17 червня в районі Петлюри - Коновальця.

17 червня о 00:25 поступила інформація про те, що в Івано-Франківську на вулиці Петлюри, 23, 25 та вулиці Коновальця, 144, 146 відчутний різкий сторонніх запах невідомої речовини, через що мешканці багатоквартирних житлових будинків вийшли із своїх квартир на вулицю. Найбільше постраждали діти, які на момент аварії перебували в гуртожитку коледжу технологій і бізнесу за адресою вул. Коновальця, 142, пише Бліц-Інфо.

Як повідомляють на сторінці міської ради, дітей госпіталізували в Івано-Франківську обласну дитячу лікарню, що на вулиці Євгена Коновальця, 132. 3-х дітей відправили до реанімації, адже ті мали підвищені показники отруєння. 

"Діти в медичному закладі отримали необхідну допомогу та зараз переведені з реанімації. Вже зараз усі 8 дітей в задовільному стані не викликають занепокоєння. Зараз життю і здоров’ю дітей нічого не загрожує", - повідомила на комісії начальниця управління охорони здоров'я Марія Бойко. Також додає, що постраждали найбільше дітки, в кімнатах яких були відкриті вікна. Тих було знайдено вже без свідомості. Та діти отримали необхідну медичну допомогу згідно з протоколом та надалі продовжують стежити за станом їхнього здоров'я. 

На засіданні комісії, яку очолив заступник міського голови Руслан Гайда, припускають, що отруйна речовина може бути одорантом. (Довідково: Одорант - речовина, яку додають до газу, щоб надати йому сильного специфічного запаху, головним чином попереджувального, або за яким визначають місця витікання) Саме цей різкий запах відчули надзвичайники, прибувши на місце події. "Дуже важливо, щоб з дітьми було все в порядку. Щоб їхньому життю і здоров'ю нічого не загрожувало, а також, щоб їм надали усю необхідну медичну допомогу", - каже Руслан Гайда.

Андрій Струк – начальник Івано-Франківського відділення ПАТ «Івано-​Франківськгаз» доповів, що аварійна бригада прибула через 12 хвилин після виклику. Одразу обстежили локацію, склали акт та на момент перевірки витоку газу не було зафіксовано.  Також на засіданні комісії повідомили пре те, що о 22:07 було зафіксовану фуру, яка проїжджала переїзд - з ознаками хімічно небезпечного вантажу. Тому, однією з версій є витік одоранту через розгерметизацію бочки. Цю інформацію перевірятимуть. 

Директор коледжу технологій та бізнесу Василь Бабінець каже: "О 23:30 отримав повідомлення від коменданта про запах. Живу недалеко, та цей різкий запах був і там". Коли п.Василь прибув до гуртожитку, дітей вже забрали в лікарню та евакуювали. 

У підсумку комісії створили робочу групу під головуванням заступника міського голови Руслана Гайди. Начальник управління з надзвичайних ситуацій Ігор Влізло повідомив, що зараз завданням є пройтись по районах, де був витік, здійснити обстеження та до 23 червня зібрати усю необхідну інформацію й доповісти. Зараз ситуація на особливому контролі та мобільна група продовжує працювати. Поліція порушила кримінальну справу, в ході розслідування мають бути встановлені всі обставини справи та виявлені винні особи. А міру покарання визначає суд.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!