На Снятинщині пацієнти поступають у важкому стані, запущені після тривалого амбулаторного лікування


Від спричиненої коронавірусом хвороби за добу померло 11 мешканців області.

За минулу добу на Івано-Франківщині офіційно підтверджено 165 нових випадків викликаної коронавірусом хвороби. Одужали 383 мешканці області. Зареєстровано 11 летальних випадків, пише Голос України.

За інформацією обласного лабораторного центру, від початку пандемії, станом на 8 травня, зареєстровано 84 506 випадків COVID-19. Серед них – 3015 дітей та 3016 медпрацівників. Одужала 79 301 особа.

На Прикарпатті триває імунізація. За минулу добу першою дозою вакцини отримала щеплення 1201 особа. А загалом – 25 489.

«Довіра до вакцинації зростає, – повідомив директор Cнятинської багатопрофільної лікарні Володимир Крокош (на знімку), котрий власним прикладом підтвердив необхідність і безпечність процедури ще 12 березня. – Щеплення першою дозою AstraZeneсa отримали практично всі наші медики, задіяні безпосередньо в ковідних бригадах, а також бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, що тестують на COVID-19. Перенесли добре. Другою дозою щеплення передбачено 12 червня».

Через спад захворюваності у Снятинській лікарні згорнули одну ковідну бригаду та зменшили до 50-и кількість ліжок для хворих із коронавірусом і підозрою на COVID-19. Станом на 8 травня задіяні дев’ять. Усі пацієнти – киснезалежні, один – у палаті інтенсивної терапії.

«Пацієнти поступають у важкому стані, запущені після тривалого амбулаторного лікування. Медзаклад забезпечений усім необхідним для лікування. Однак хвилює, яка буде ситуація із захворюваністю через кілька днів, коли можуть датися взнаки тривалі та багатолюдні травневі святкування. Адже не скрізь дотримувалися карантинних заходів. Тож можливий новий спалах COVID-19», – акцентує головний лікар.

На території Снятинської територіальної громади є два соціальні заклади обласного підпорядкування. Це Снятинський чоловічий психоневрологічний інтернат та Залучанський дитячий будинок-інтернат. І мешканці, і персонал цих закладів так само отримали першу дозу щеплення.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!