Рятувальники допомогли двом туристам, які травмувались у Карпатах


У суботу прикарпатські рятувальники тричі за день допомогли травмованим туристам.

Як зазначається, 12 червня о 15:40 на пункт зв'язку 9-ї ДПРЧ міста Яремче поступило повідомлення про те, що під час руху групи туристів з 20 осіб по туристичному маршруту на гору Маковиця, що на території міста Яремче, одна із учасників групи (жителька міста Тернопіль) отримала травму нижньої кінцівки та потрібна допомога по транспортуванню до карети ШМД.

О 16:35 для проведення аварійно-рятувальних робіт направлено рятувальників пошуково-рятувального відділення міста Яремче у складі 6 чоловік на 1 одиниці техніки.
О 16:55 рятувальники прибули до потерпілої, надали домедичну допомогу та розпочали транспортування.
О 17:25 потерпілу особу було транспортовано на спец. автомобілі рятувальників до карети ШМД та передано медичним працівникам.

Цього ж дня о 16:40 до чергового гірських рятувальників ПРВ Ворохта Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини АРЗ СП ГУ ДСНС в області поступило повідомлення про те, що під час руху групи туристів з 32 осіб по «синьому» туристичному маршруту на гору Говерла, травмував нижню кінцівку житель Закарпатської області та потрібна допомога по транспортуванню.

О 16:50 год. для проведення аварійно-рятувальних робіт направлено рятувальників ПРВ Ворохта, пост Заросляк (4 чол.).

О 17:15 рятувальники прибули до потерпілого, надали домедичну допомогу (наклали шину) та розпочали транспортування.

О 17:40 год. потерпілого транспортовано на ношах до НСБ “Заросляк”, звідки чоловік разом зі своєю групою направився по місцю проживання.

До теми: Турист з Дніпра травмувався під Говерлою

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!