У Франківську підписали Меморандум ренесансно-барокових міст


7 травня у Франківську на території Палац Потоцьких «Простір Інноваційних Креацій «Палац» підписали Меморандум про співпрацю українських міст, заснованих як "ідеальні" ренесансно-барокові міста.

Йде мова про постійну співпрацю між містами України, зведеними за принципами "ідеальних" міст Європи. Про це йдеться на сторінці міського голови Руслана Марцінківа.

Разом із мером Франківська підписали Меморандум: міський голова Бар Володимир Саволюк, селищний голова Богородчан Ростислав Заремба, очільник міста Броди Анатолій Белей, голова Дубовецької територіальної громади, до складу якої увійшов Маріямпіль, Павло Андрусяк, міський голова Жовкви Олег Вольський, міський голова Полонного Франц Скримський.

"Чому це важливо? Це - можливість розповісти про наше місто, самим дізнатись про нього більше та представити нашу унікальність усім! Лише в Івано-Франківській області налічується 27 населених міст, які внесені до Списку історичних міст України! Серед них є міста-фортеці, які збудовані як “ідеальні” у XVII – XVIII ст. (період Ренесансу і бароко) за проєктами видатних європейських інженерів-фортифікаторів та вони є унікальною культурною спадщиною не тільки України, а й усієї Європи! Ми стали переможцями у конкурсному відборі проєктів, які можуть реалізовуватися коштом ЄС за проєктом "Створення комунікаційної єврорегіональної Платформи "ідеальних" міст для переорієнтації туризму в Івано-Франківській області"! Проєкт посів 1 місце серед 219 поданих проєктів у програмі "Розвиток туризму"",- написав мер.

Завдяки проєкту вдасться провести реставраційні роботи в приміщенні корпусу А комплексу палацу Потоцьких з пристосуванням для конгрес-центру: конференційні, музейно-виставкові, офісні та ряд суміжних функціональних приміщень з забезпеченням їх відповідним технічним і технологічним обладнанням. Також передбачено комплекс заходів пов’язаних зі створенням нового туристичного продукту та розгалуженої мережі туристичних маршрутів, проведення конференцій, міждисциплінарних круглих столів та майстер-класів, метою яких є промоція, пошук шляхів ідентифікації, збереження, ознакування та розвитку "ідеальних міст".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!