В популярному супермаркеті двічі за день продали франківським підліткам алкоголь


21 квітня 2021 року працівники ювенальної превенції Івано-Франківського РУП виявили поруч з одним із навчальних закладів міста компанію із 9 осіб, які розпивали алкогольні напої.

Побачивши правоохоронців молоді люди намагалися втекти, однак дуже швидко були затримані працівниками поліції. Про це йдеться на сторінці Тверезий Франківськ.

Як з'ясувалося згодом усі вони були неповнолітніми, а алкоголь придбали у відомій мережі магазинів супермаркеті "АТБ", що знаходиться за адресою: вул. Тисменицька, 244а, с. Микитинці. Здивування правоохоронців викликало те, що після діалогу з неповнолітніми стало відомо, що за час свого так званого "відпочинку" діти двічі ходили за алкоголем до вищезазначеного торгового закладу та ще й двічі його придбали у одного і того ж продавця на якого було складено одразу 2 протоколи за статтею 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція зазначеної статті передбачає штраф для особи, яка здійснила продаж цигарок у розмірі від чотирьохсот (6800 грн.) до восьмисот (13600 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на розгляд адміністративної комісії).

За підсумками розгляду адміністративної комісії матеріали справ скеровуються до Державної фіскальної служби України у м. Івано-Франківську, яка згідно статті 15-3 Закону України. "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального" застосовує фінансову санкцію до суб'єкта підприємницької діяльності у розмірі фіксованої суми -
6800 гривень.

На зображенні може бути: просто неба

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!