Відтепер долиняни зможуть отримати інсулін у двох аптеках


Досі життєво важливий для пацієнтів препарат відпускався у Долинській центральній аптеці №18 (проспект Незалежності, 8а.

Відтепер, для зручності пацієнтів дані ліки відпускати буде ще один аптечний пункт, який знаходиться за адресою: вул. О.Грицей, 15 (територія багатопрофільної лікарні і Центру первинної допомоги), інформують на сайті Долинської міської ради.

До слова, Уряд прийняв рішення про те, що з 1 жовтня 2021 року програму забезпечення інсулінами буде адмініструвати Національна служба здоров’я. Кабінет міністрів ухвалив постанову “Про реімбурсацію лікарських засобів за Програмою державних гарантій медичного обслуговування населення”.

На 3 місяці 2021 року (з жовтня по грудень) на програму виділено 660 млн грн. Цього достатньо, щоби забезпечити всіх пацієнтів інсуліном безоплатно – за умови запровадження та дотримання певних чітких правил.

Докладніше – за посиланням.

Відповідна постанова Кабінету Міністрів України від 02.06.2021 №585 «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2021 рік»  – за посиланням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!