З початку року 58 франківців змінили прізвище, ім’я та по батькові


До Івано-Франківського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у період з 1 січня по 12 травня 2021 року надійшло 58 заяв про зміну імені.

35 заяв - про зміну прізвища, 3 - заяви про зміну імені, 5 громадян подали заяви про зміну по батькові, 7 громадян змінювали прізвища та ім’я, 7 заяв подано про зміну прізвища та по батькові та 1 заяву подано про зміну прізвища, ім’я та по батькові одночасно, інформує Південно-Західне міжрегіональне управління міністерства юстиції.

Термін розгляду заяви про зміну імені (прізвища, власного імені, по батькові) розглядається відділом державної реєстрації актів цивільного стану у тримісячний строк з дня її подання.

Нагадуємо, що з 1 січня 2021 року українці можуть змінювати по батькові на власний розсуд. Так, відповідно до статті 295 Цивільного кодексу України: «Фізична особа, яка досягла 16 років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище та (або) власне ім’я, та (або) по батькові.

Фізична особа, яка досягла чотирнадцяти років, має право змінити своє прізвище та (або) власне ім’я, та (або) по батькові за згодою батьків. У разі якщо над фізичною особою, яка досягла чотирнадцяти років, встановлено піклування, зміна прізвища та (або) власного імені, та (або) по батькові такої особи здійснюється за згодою піклувальника».

Варто зазначити, що державна реєстрація зміни імені проводиться лише щодо громадян України.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!