Автентична Україна. Відтепер побувати у двох старовинних храмах Прикарпаття можна онлайн


Давні майстри вклали в дивовижну архітектуру карпатських церков душу та тонке відчуття зв'язку божественного та земного. Залишили нащадкам послання, символи вікової історії та самобутності українського народу.

Архітектурні форми, іконопис, декоративна різьба та стінопис є унікальним прикладом мистецтва України серед національних культур інших народів Європи, пише Бліц-Інфо з посиланням на сайт проєкту Автентична Україна.

Перед вами дві старовинні церкви на Прикарпатті. Здійсніть свою віртуальну подорож по кожній з них та пориньте в атмосферу минулих століть завдяки технології віртуальної реальності. Вона заведе вас в саме серце Карпат і дасть можливість торкнутись унікальної архітектури давнього українського мистецтва, шедевру європейського будівництва, культурної спадщини ЮНЕСКО.

Церква Різдва Пресвятої Богородиці
 
Нижній Вербіж, Коломийський район, Івано-Францівська область

Церква Різдва Пресвятої Богородиці була збудована місцевим майстром Григоріємо Семонюком в 1808 році.

Файл:3. Нижній Вербіж.Церква Різдва Пресвятої Богородиці (Нижній Вербіж).JPG  — Вікіпедія

Церква Зішестя Святого Духа
 
Рогатин, Івано-Франківська область

Церква Зішестя Святого Духа була збудована ймовірно на зламі XV та XVI століть і є найстарішою дерев'яною церквою, розташованою на території України.

➤ Рогатин. Церква Святого Духа Історія • Цікаві факти • Що подивитись в  Рогатин. Церква Святого Духа?

Розпочати онлайн-тур можна за посиланням.

Проект “Автентична Україна” виствітлює українську культуру з різних сторін. Від народного виконавського мистецтва й архітектури старовинних дерев’яних церков - до кубофутуризму та унікальних історичних предметів. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!