Безалкогольне пиво: як отримують натуральний смак


Сучасні споживачі все більше надають перевагу безалкогольним напоям, рівень якості значно зріс і тепер можна насолоджуватись приємним смаком без оп’яніння. Уже більше 50% європейців радше виберуть безалкогольне пиво чи вино, і це значно впливає на ринок.

Що можна вважати безалкогольним пивом

Деякої плітанини додає саме визначення “безалкогольне пиво”. Багато людей вважають, що так можна назвати будь-який напій з вираженим смаком хмелю. Тому пробують просто настояти інгредієнти у гарячій воді, потім гордо називаючи крафтовим виробом. Проте ситуація значно складніша, тому краще замовити безалкогольне пиво на сайті МАУДАУ та бути переконаним у його якості. Безалкогольним пивом можна називати тільки напій, приготований по класичній технології, проте з видаленням спиртів на певному етапі. В ньому використовують той же набір продуктів та послідовність дій, пиво отримує стандартний пивний букет. Обов’язковий класичний процес довгого бродіння та дотримання головних технологічних вимог, як і участь спеціальних пивних дріжджів. Для видалення спиртів використовують метод різкого охолодження. який зупиняє процеси ферментації, мембранний з уловлюванням спиртів або нагрівання для випаровування летючих речовин.

Як відрізняється смак безалкогольного пива

Багатьох споживачів хвилює не вміст алкоголю, а смакові якості напою. І перша невдала зустріч може змарнити враження про цю категорію назавжди. Проте професійні пивовари добиваються дивовижних результатів, так що їх продукцію на смак не відрізниш від алкоголю. І в цьому можна переконатись, підібравши безалкогольне пиво на MAUDAU. Зберегти смак дійсно складно, адже летючим у складі натурального пива є не тільки спирт. Завдяки продуктам з фруктовими ефірами та спиртовим смаком хмелю формувався повний букет. Проте після нагрівання багато цих речовин випаровуються, що робить смак біднішим та обмеженішим. Хоча різницю помітять тільки гурмани, на перший погляд вони практично однакові. Зате мембранний метод допомагає повністю позбавитись подібних проблем. Вони просто вловлюють більшу частину спиртів, залишаючи у складі речовини, що відповідають за найяскравіші смакові акценти. Деколи безалкогольний напій може мати неприємний присмак, проте він з’являється через помилки у процесі виробництва. а не через саму суть. В тому числі використовують наступні етапи:

1. ячмінний солод затирають при високій температурі, щоб отримати сусло;

2. дріжджі додають для початку процесу бродіння;

3. починається бродіння при низьких температурах, щоб зупинити виділення спиртів;

4. додають солод для покращення смакових характеристик.

 

проблема у тому, що при низьких температурах сусло не закінчує процес бродіння і не позбавляється неприємного присмаку, як у справжньому пиві. Тому його необхідно маскувати солодом та іншими добавками, що не завжди роблять правильно.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!