Будиночок сиріт з інвалідністю шукає опікунів, які готові на щомісячні пожертви


Будинок підтриманого проживання “Оселя Віри, Надії, Любові” – нова домівка Уляни Белей, Любові Оробець, Ігоря Човпила та Яни Хазанюк – чотирьох молодих людей, старших сиріт з інвалідністю, які раніше перебували у соціальних інтернатах, а зараз мешкають у невеликому містечку Обертин на Івано-Франківщині.

Це перший в Україні будинок підтриманого проживання, фінансування якого здійснюється за механізмом соціального замовлення. Відтак, небайдужих закликають ставати волонтером-опікуном та щомісяця жертвувати на будиночок невелику суму - 70, 100, 120 гривень і чи більше.

"Хто проживає разом з мешканцями Оселі? Мешканці Оселі не проживають самостійно, з ними постійно перебуває – асистент (найманий працівник). Його роль – допомагати в побуті (у приготуванні їжі, дотриманні гігієни, прибиранні тощо). Власне тому й називають цей формат «підтриманим проживанням», тобто людина з інвалідністю проживає у громаді, вільно, але із потрібною підтримкою. При цьому рівень такої підтримки є індивідуальним, вона має закінчуватися рівно там, де починаються власні можливості людини", - пояснюють волонтери.

Підписатися на періодичні пожертви через платіжну систему LiqPay можна через форму за посиланням

Дізнатися більше про "Оселю Віри, Надії, Любові" можна тут.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!