МАУ відмовилася від міжнародних маршрутів з Івано-Франківська


Державіаслужба України 16 квітня анулювала права МАУ на три міжнародних маршрути з Івано-Франківська та Вінниці. Це передбачено наказом №613, який підписав глава регулятора Олександр Більчук.

З документа випливає, що від прав МАУ відмовилася добровільно. Вона могла літати з Івано-Франківська в Аліканте до чотирьох разів на тиждень, з Івано-Франківська до Валенсії і з Вінниці до Варшави по три рази на тиждень, пише avianews.

Однак авіаперевізник більше року не використав ці маршрути. При збереженні прав на них МАУ могла зіткнутися з погіршенням своїх позицій за участю в конкурсі на отримання прав на інші напрямки.

Це пов'язано з тим, що при виборі кращої заявки серед авіакомпаній Державіаслужба враховує, як вони використовують раніше отримані права. Цей критерій займає третину з усіх балів, які можна отримати на конкурсі.

У зв'язку з цим авіакомпанії поступово позбавляються від прав на неліквідні маршрути, польоти за якими вони не виконують або не планують виконувати найближчим часом.

На авіарейси в Іспанію і Польщу кілька років тому зняті всі обмеження по числу вильотів і авіакомпаній. Таким чином, при необхідності будь-яка українська авіакомпанія може отримати права на польоти в ці держави в необмеженій кількості.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!