На Прикарпатті стартували передвеликодні благодійні акції на підтримку українських воїнів


В Івано-Франківській області триває активна робота волонтерських організацій та активістів зі збору великодніх гостинців воїнам, котрі боронять українську землю на Сході України.

«Помолись і пожертвуй вервицю для воїна» − так називається акція, котру розпочав івано-франківський волонтер-семінарист Віталій Попик. У рамках заходу можна передати солдату та офіцеру релігійний оберіг, пише Армія inform.

− Я вважаю це проявом нашої суспільної позиції, аби показати нашим воїнам, що український народ завжди з ними, − розповів Віталій.  – Вервиця – це своєрідна духовна зброя, яка є оберегом для людей у всьому світі.  Кожен охочий може принести не лише вервичку, але й хрестик чи образок, який ми обов’язково передамо воїнам на нульові позиції в ООС.

 
 

Активна волонтерська робота проводиться й у районах Прикарпаття, де благодійники залучають до доброї справи не лише дорослих, але й дітей.

− Від самого початку війни ми постійно допомагаємо українським воїнам, − повідомила волонтерка та громадська діячка з міста Косова Ольга Герасимюк. – Цього року збираємо кошти, на які закупимо м’ясо для виготовлення ковбас, шинки та консерв. Крім того, небайдужі люди з цілого району приносять різноманітні гостинці: солодощі, домашні закрутки, засоби особистої гігієни  тощо.

Варто додати, що вже незабаром на Косівщині розпочнеться ще одна Великодня акція, під час якої діти з садочків та шкіл розмальовуватимуть писанки для українських захисників.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!