Обласна рада схвалила шістьох директорів соцзакладів Прикарпаття. Одного - не підтримали


В п’ятницю, 18 жовтня, Івано-Франківська обласна рада провела чергову сесію,де розглянула 49 питань різного характеру.

Серед іншого, депутати заслухали звіти виконувачів обов'язки керівників комунальних установ соціальної сфери та призначили керівників закладів, у яких раніше вже завершився контракт. Здебільшого, мова йшла про призначення лише до того часу, поки буде проведений конкурс на цю посаду і визначений переможець. Тобто, на час воєнного стану. Всіх кандидатів на сесію подавала Івано-Франківська обласна державна адміністрація, передає кореспондентка "Бліц-Інфо".

Так, депутати призначили на посаду директора Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім» Івано-Франківської обласної ради Наталію Куцалабу.

Також обласна рада заслухала звіт та призначила на посаду директора Залучанського дитячого будинку-інтернату Миколу Сухолиткого.

Проголосували депутати «За» призначення на посаду керівника Снятинського психоневрологічного інтернату Дмитра Дякура.

Підтримав депутатський корпус і звіт виконувачки обов’язки директора Обласного центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю (повнолітніх) та дітей з інвалідністю “Лелеченя” Лілії Лавриненко. Її також призначено керівником «Лелеченяти».

Підтримали депутати претендентів на керівників Коршівського геріатричного пансіонату та Коломийського геріатричного пансіонату. Тут також мова йшла про продовження контракту з попередніми керівниками – Михайлом Іваночком та Віталієм Фокшанський.

Натомість обласна рада не прийняла звіт про роботу директора Погонянського психоневрологічного інтернату Михайла Ферштея. Також депутати не підтримали його призначення на посаду директора інтернату, попри те, що директор департаменту соціальної політики ОДА Володимир Лемчак відзначив, що Михайло Ферштей займає цю посаду з 1991 року. Втім, Ферштей залишається виконуючим обовязки керівника закладу. 

Нагадаємо, наприкінці 2023 року моніторингова група і Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини виявила численні недоліки в роботі Погонянського інтернату, що є порушенням прав підопічних.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!