Прикарпатська студентка стала призеркою всеукраїнського конкурсу з філософії


7 квітня на базі Житомирського державного університету імені Івана Франка у форматі онлайн-відеоконференції відбувся фінал ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з філософії.

У ньому взяло участь 44 студенти з закладів вищої освіти України, з котрих 23 – увійшли до фіналу. Серед них і магістранти-філософи кафедри філософії, соціології та релігієзнавства факультету психології Прикарпатського національного університету Марія-Катерина Харук та Артур Черняк, йдеться на сайті вишу.

За результатами рішення конкурсної комісії та попереднього рецензування робіт студентка I курсу магістратури спеціальності “Філософія” Марія-Катерина Харук стала призеркою конкурсу і нагороджена Диплом ІІІ ступеня. Вона представила наукову роботу “Онтологічний статус Чужого як філософська проблема”. Науковий керівник – кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії, соціології та релігієзнавства факультету психології Степан Возняк. У дослідженні наша студентка представила авторський аналіз феномену та поняття Чужості в різних модусах повсякденного існування людини та довела, що без ретельної поняттійної філософської роботи з цим поняттям усі спроби побудови стратегій міжкультурного діалогу, толерантного відношення та адекватного відношення до Іншого – приречені на поразку чи неповноту, оскільки способи відношення Чужого до Я – вкрай багатовимірні та різноманітні.

Грамотою фіналіста конкурсу відзначено магістранта I курсу спеціальності “Філософія” Артура Черняка. На конкурсі він представив наукову роботи  “Поняття і сутність вищої любові у стародавніх вченнях індуїзму, буддизму та даосизму”. Науковий керівник – кандидат філософських наук, доцент Ростислав Даниляк. В роботі магістранта доведено, що українське поняття «вища любов» має структуру й сутність, подібні до аналогічного поняття в стародавніх Східних вченнях Індуїзму, Буддизму та Даосизму.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!