У Калуші через борги вимкнуть світло у дев'ятьох гуртожитках


ТОВ «Прикарпатенерготрейд» отримав повідомлення від Господарського суду Івано-Франківської області про визнання банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури щодо Калуського КП «Житлово-експлуатаційна організація №4» (ЖЕО №4).

Згідно з Правилами роздрібного ринку електроенергії, для споживача, який визнаний банкрутом, припинення електропостачання через заборгованість відбувається без попередження. Станом на 16 квітня 2021 року протермінований борг за електроенергію ЖЕО №4 становить 236 235,60 грн.

Таким чином, з 8:00 год 20 квітня всі об’єкти цього комунального підприємства, серед яких є 9 гуртожитків, буде знеструмлено. «Прикарпатенерготрейд» розуміє, що припинення електропостачання матиме негативні наслідки, особливо для мешканців квартир. Однак питання із заборгованістю ЖЕО №4 вже неодноразово піднімалось на різних рівнях, проте остаточно вирішити його так і не вдалось. У цьому випадку постачальник електроенергії змушений діяти виключно в межах чинного законодавства.

Лист з інформацією про вимкнення надіслано міському голові Калуша. Крім того, «Прикарпатенерготрейд» вважає за потрібне повідомити громадськість про знеструмлення попри те, що вимкнення може відбуватись і без попередження.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!