У травні в Івано-Франківську покажуть документальний фільм "Да Вінчі"


14 травня в Івано-Франківську пройде показ документального фільму "Да Вінчі", присвяченого пам’яті Героя України Дмитра Коцюбайла, командира батальйону "Вовки Да Вінчі".

Про це в ефірі Українського радіо розповів продюсер стрічки Назар Борушок.

"Найближчі покази в Україні відбудуться 14 травня в Івано-Франківську та 15 травня у Львові. В нас актуальна інформація з'являється по ходу, тому що пишуть люди, які хочуть організовувати це в тих чи інших містах чи країнах. І по факту ми вже додаємо актуальну інформацію на нашу сторінку у Фейсбуці. Потім найближчий показ буде в Угорщині. Далі — у 5 містах Великої Британії, зокрема у Лондоні та Манчестері. Вже відбувся показ у Клівленді та Детройті (США). Була зібрана сума коштів, на яку придбали автомобіль для українських бійців. Він поки не в Україні, але буде спрямований на батальйон "Да Вінчі". Після чого фільм вийде вже в український прокат і кожна людина зможе в зручний для себе час відвідати показ у кінотеатрі. Частина коштів із продажу квитків теж буде спрямована на батальйон "Де Вінчі", - розповів Борушок.

Додамо, що у фільмі своїми спогадами про Да Вінчі поділилися його рідні, друзі та побратими. Фільм складається не лише з інтерв’ю, а також з архівних матеріалів і унікальної хроніки, за участі Дмитра, яка ще не була опублікована в мережі.

 

Дмитро Коцюбайло народився в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади. На війні Дмитро з 18 років, туди потрапив одразу після Революції Гідності. У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области, після одужання повернувся на фронт. До початку повномасштабного вторгнення був добровольцем, потім вступив у ЗСУ. Вісім років готувався сам та готував інших до "великої" війни.

30 листопада 2021 Дмитро Коцюбайло був відзначений званням Героя України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

У 2022 році отримав звання молодшого лейтенанта.

Загинув Дмитро Коцюбайло 7 березня на Бахмутському напрямку. Йому було 27 років. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!