В Івано-Франківській обласній лікарні відновлюють планову госпіталізацію


В обласній клінічній лікарні після річної перерви відновлюють планову госпіталізацію.

Про це повідомили на сторінці медичного закладу у мережі, пише Бліц-Інфо.

За словами лікарів відділення неврології, чимало хворих із розсіяним склерозом поступають у запущених станах.

«На жаль, у більшості пацієнтів за останніх пів року хвороба прогресувала настільки, що ми змушені констатувати інвалідизацію, – говорить завідувачка відділення Анна Сорохман. – Точні причини її виникнення невідомі, все ж призупинити цю хронічну хворобу можна за умови вчасного звернення в межах двох тижнів з моменту чергового клінічного симптому».

Серед проявів прогресуючого захворювання центральної нервової системи: втрата зору, рухової активності, порушення функції тазових органів.

Ось уже третій день тут пані Тетяна, якій діагностували недугу ще три роки тому. Спосіб життя жінки за цей час дуже змінився: швидко втомлюється, рухи обмежені. Каже, дуже б хотілося мати розуміння щодо уваги до свого здоров'я дещо раніше. Розповідає лікарка також про 20-річного хлопця, якого днями госпіталізували, і який буквально за кілька місяців втратив можливість самостійно ходити.

«Ця хвороба вражає молодь, симптоматика розсіяна, тому не варто зволікати зі зверненням», – акцентує Анна Сорохман.

Минулого року у відділенні неврології з Центром розсіяного склерозу пролікували 300 таких пацієнтів. В середньому тут перебуває 30-40% таких хворих.

Зауважимо, що медикаменти для цих пацієнтів лікарня отримує за держпрограмою і сьогодні необхідними препаратами забезпечують всіх без вийнятку.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!