Якою буде зима 2024-2025 на Івано-Франківщині: попередній прогноз


Зима 2024-2025 на Івано-Франківщині, за попередніми прогнозами, буде малосніжною, теплою з частими відлигами.

Можливе також короткотривале вторгнення арктичного повітря, що зумовлюватиме зниження температури у середньому до 20-25⁰ морозу.

Про це у коментарі Суспільному розповіла синоптикиня обласного центру з гідрометеорології Тетяна Атаманюк.

"Кліматичні зміни — не відворотні. Ми вже останні три роки спостерігаємо малосніжні, доволі теплі зими. Відповідно, і ця зима особливо нічим таким відрізнятися не буде — з частими відлигами, доволі тепла", — каже Тетяна Атаманюк.

З її слів, на погоду взимку впливатиме арктичне повітря. Однак точно спрогнозувати, коли в зимовий період буде вторгнення північних повітряних мас в Україні, наразі неможливо.

"Жоден гідрометцентр Європи вам цього не спрогнозує. Але є ймовірність. Це будуть короткотривалі періоди зі зниженням температури до 10-15⁰, можливо навіть до 20-25⁰ морозу. Пов'язані вони будуть здебільшого або з північним вторгненням повітряних мас, або зі Сибірським антициклоном. Він до нас іноді дістає й приносить морозні ночі до 25⁰ чи навіть 30⁰ морозу. Але це буде короткотривале похолодання. Основні показники все одно будуть плюсовими або близько 0⁰", — розповіла Тетяна Атаманюк.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!