Очільник Долини вважає неприйнятним запропонований тариф "Водоканалу"


Днями комунальне підприємство «Водоканал» Долинської міської ради звернулося до міської ради з питанням щодо перегляду тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Свою позицію з цього приводу висловив міський голова Іван Дирів, йдеться на сторінці Долинської міської ради.

“Діючий тариф (з огляду на скасування судом тарифу, встановленого ще районною радою в частині водопостачання для юридичних осіб) не покриває поточні витрати підприємства. В даний час накопичилась кредиторська заборгованість близько семи мільйонів гривень та існує двомісячна заборгованість з виплати заробітної плати. Стан комунікацій не є задовільним і, якщо не проводити поступової заміни трубопроводів, запірної арматури, за кілька років є реальна небезпека зупинки подачі води за певними напрямками. Низький рівень заробітної плати та заборгованість з її виплатою призводить до дефіциту кваліфікованих кадрів та їх відтоку”.

Також міський голова Іван Дирів докладно проаналізував першочергові шляхи розв'язання даного питання:

“Перше – внутрішні резерви. Зниження технологічних втрат (ліквідація поривів). Принагідно прошу мешканців оперативно повідомляти КП «Водоканал» про виявлені пориви водопроводів. Боротьба з крадіжками води (несанкціоновані підключення до мереж, втручання у роботу приладів обліку води) – зменшення комерційних втрат. Друге – проведення оптимізації структури та штатної чисельності і за рахунок цієї економії збільшити заробітну плату щоб якось наблизити її до гідного рівня. Наступне – запропоновану величину тарифу КП «Водоканал» вважаю неприйнятною,тому буду пропонувати депутатам на черговій сесії міської ради прийняти програму фінансової підтримки КП «Водоканал», що дозволить не так суттєво підвищувати тарифи”.

Нагадаємо, «Водоканал» хоче здійснити зміну діючих тарифів у 2021 році на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. Підприємство має намір здійснити зміну тарифів на послуги в наступних розмірах (із урахуванням податку на додану вартість) для всіх споживачів на: централізоване водопостачання –28,26 грн за 1 куб. м (з ПДВ); централізоване водовідведення – 31,62 грн за 1 куб. м (з ПДВ). 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!