Олександр Сич: Призначення керівників медзакладів щоразу перетворюється на "Санта-Барбару"


Найближчим часом сесія Івано-Франківської обласної ради має розглянути питання про призначення керівника обласного онкологічного центру.

Та, як зазначив голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, вже можна передбачити, що призначення не обійдеться без галасу та звинувачень у бік депутатів.  

"Як тільки справа доходить до призначення керівника якогось обласного комунального закладу охорони здоров'я, відразу ж починається "Санта-Барбара". Такого немає, коли вирішують питання про призначення керівників закладів у сфері освіти, культури чи соціальної політики. Коли доходить до такого призначення в галузі охорони здоров'я, соціальні мережі аж кишать взаємним обливанням лайном представників конкурентних середовищ між собою. Грець із вами, бісіться скільки завгодно, аж поки не захлинетеся в ньому! Але ж на Бога - не робіть крайньою ні обласну раду, ні голову обласної ради. І шукайте корупцію деінде, але не тут! Й звинувачуючи в ній кандидата на посаду, а чи орган влади, не розкидайтеся пустопорожніми словами, а зверніться в правоохоронні органи!

Цього разу мова про призначення керівника Обласного онкологічного центру. Ср*ч тільки починається й поки він не набрав розгону, розставлю деякі акценти:

1. Органом управління для обласних комунальних закладів в галузі охорони здоров'я є ОДА. Саме вона готує проект рішення й за підписом голови ОДА надсилає його для розгляду в обласну раду. З цього випливає, що саме ОДА в першу чергу визначає професійний рівень того кандидата, якого пропонує затвердити на сесії обласної ради керівником установи.

2. Подання з проханням розглянути проект рішення про призначення генеральним директором Обласного онкологічного центру п. І. Дмитренка надійшло від ОДА до обласної ради.

3. Перед тим, як проект рішення потрапить на сесію обласної ради, його має розглянути Постійна комісія з питань охорони здоров'я та соціальної політики. Саме вона має рекомендувати депутатам обласної ради, як ставитися до такого проекту рішення і як оцінювати кандидатуру потенційного керівника. Очевидно, рішення комісії буде вирішальним щодо того, яку позицію при розгляді цього питання можуть зайняти депутати. Бо ж всі вони, зазвичай, не мають фахових знань в галузі охорони здоров'я, а тому прислухатимуться до до думки тих колег, які є фахівцями і які входить до складу цієї Комісії.

4. До Постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики входить 8 депутатів і вони представляють всі 6 партійних фракцій обласної ради. Наголошую на цьому тому, аби випередити потенційні звинувачення якоїсь одної політичної сили в "корупції" чи інших смертних гріхах.

5. В разі позитивного висновку комісії, проект рішення про призначення п. І. Дмитренка керівником Обласного онкологічного центру буде включене до проекту порядку денного чергової сесії.

6. Для ухвалення позитивного рішення на сесії про призначення п. І. Дмитренка керівником Обласного онкологічного центру потрібно більше половини голосів депутатів обласної ради. Оскільки в обласній раді є 84 депутати, то відповідно проголосувати за цей проект має не менше 43 депутати.

7. Жодна партійна фракція в обласній раді не має монопольної більшості голосів. А якщо точніше, то їх склад такий: ВО "Свобода" - 18, Європейська солідарність - 17, За майбутнє - 16, Батьківшина - 14, Платформа громад - 10, Слуга народу - 9. Як і в випадку з рішенням Постійної комісії, наголошую на цьому, аби випередити потенційні звинувачення якоїсь одної політичної сили в "корупції" чи інших смертних гріхах. Як бачите друзі, все чесно і прозоро!

А тому прошу любителів каламутної водички припинити свої брудні інсинуації в соціальних мережах. А всім зацікавленим чесним людям пропоную слідкувати за розглядом цього питання", - написав Олександр Сич у мережі. 

Як відомо, попередній керівник Володимир Романчук, який очолював медзаклад понад 30 років, помер у грудні минулого року. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!