Вибори-2015 в Івано-Франківську (ОНЛАЙН)


У неділю, 25 жовтня 2015 року, по всій Україні та на Прикарпатті зокрема, розпочалися місцеві вибори.

Кореспонденти Бліц-Інфо слідкуватимуть за ходом голосування і публікуватимуть найсвіжіші новини з виборчих дільниць. Ми будемо повідомляти про всі можливі факти порушень при голосуванні, підкупу виборців чи фальсифікації. А після закриття дільниць та в ніч підрахунку голосів Бліц-Інфо публікуватиме перші результати голосування. 

Тож, мешканці Прикарпаття - усі на вибори!

Як повідомив кореспонденту Бліц-інфо секретар Івано-Франківської територіальної виборчої комісії Богдан Хромей, виборчі дільниці в місті відкрились вчасно - о 8-й годині.

"Загалом у нас є 108 дільниць: 14 спеціальних та 94 звичайних.  Ніяких серйозних проблем немає, всі вже працюють", - зазначив секретар.

Водночас в Івано-Франківську розкреїли листівки із закликом голосувати свідомо та з "пропозицією" продати свій голос. Сприяє виборам і погода.

Тож, прикарпатці активно йдуть на виборчі дільниці.  У Більшівцях Галицького району обирають селищного голову, депутатів Більшівцівської селищної ради, депутата районної ради та депутата обласної ради.Станом на 10-ту на дільниці спостерігається великий наплив виборців.

Вже встиг побувати на виборчій дільниці у франківській школі-садку №6, що на Пасічній, екс-віце-прем'єр, заступник голови ВО "Свобода" Олександр Сич. 

Політик прийшов зробити свій вибір у хорошому настрої. Каже, сама погода закликає людей прийти на виборчі дільниці.

"Голосую з надією, що нашим краянам все таки вдасться і в місті і в області обрати достойних людей. Звичайно не потрібно втішатися ілюзіями, що все буде аж дуже ідеально", - додав політик. 

Натомість спостерігачі ОПОРИ на кількох виборчих дільницях у Коломиї виявили друковані матеріали з ознаками агітації та символікою політичної партії Народний Рух України.

ОПОРА також інформує: станом на 11:00 явка виборців в Івано-Франківську становить  8,87%.

Натомість у ІФОО КВУ повідомили про перші порушення - зниклі бюлетені та неопломбовані скриньки. Всі ці факти наразі не підтверджені та перевіряються правоохоронцями і спостерігачами КВУ. Також у КВУ повідомили про самоагітацію на дільниці одного із кандидатів.

Кілька хвилин після 11 години на виборчу дільницю № 260876 прийшов голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук разом із сім'єю.

КВУ зафіксувала кілька порушень на дільниці. Зокрема, в Івано-Франківську кандидат проводив самоагітацію на дільниці.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ у Болехові, інформація, розповсюджена раніше у ЗМІ, про зникнення 138 бюлетенів до Болехівської міськради на одній із дільниць не підтвердилась. За словами Марка Луцика, голови ДВК 260840 при розподілі бюлетенів між членами ДВК помилково одному з членів комісії передали більше бюлетенів, ніж мало бути. 

Cтаном на 14.30 в Івано-Франківську проголосували 25,13% виборців.

Після обіду на виборчу дільницю, прийшов міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус з дружиною і синами.

Спостерігачі ОПОРИ повідомляють про те, що не всі територіальні виборчі комісії забезпечили дільничні виборчі комісії плакатами з інформацією про кандидатів.

У франківському обласному перинатальному центрі проголосували породіллі.

Натомість прикарпатці голосують неохоче. У деяких районах явка не сягнула й 20%.

У Коломиї на одній з дільниць переплутали виборців округами. А на Богородчанщині - один міліціонер працює одразу на двох дільницях.

ОПОРА: Явка по Франківську станом на 16.30 - 35,29%

Як інформують в ДСНС області, понад 7 000 рятувальників та понад 100 одиниць спецтехніки.

Незважаючи на заборону політичної реклами напередодні дня виборів та в день самого волевиявлення, в Івано-Франківськ безліч політичної реклами.

А до виборчої дільниці на Франківщині прийшли наречені з музиками та старостами.

Натомість, на дільничній виборчій комісії №260884, яка знаходиться в Івано-Франківську на вулиці Вовчинецькій, бракує 346 бюлетенів. Члени міської ТВК готові додрукувати їх, але не вбачають у цьому потреби. Кажуть, явка низька, тож всім вистачить.

Водночас, станом на 18 годину проголосували 42.67% іванофранківців.

Як зауважив голова обласної організації Комітету виборців України Максим Лисюк, причиною цього може бути надто багато політичної агітації перед виборами.

Відтак, о 20:00 годині на Прикарпатті закрилися виборчі дільниці.

Як звітує ОПОРА: Явка станом на 20.00 в Івано-Франківську - 47,63%