В Івано-Франківську найбільше скаржаться на неякісні товари та обслуговування


Прикарпаттю до європейського ставлення у сфері обслуговування, якісних товарів та висококваліфікованому наданню послуг ще дуже далеко.

Підтвердженням цьому є часті скарги на той чи інший продукт, надані послуги від сусідів, родичів чи навіть незнайомців у громадському транспорті.

Варто зауважити, що в багатьох випадках покарати винних можна. Та скаржитись треба не друзям-колегам, а звернувшись до відповідної установи.

До прикладу, якщо не влаштовує якість придбаного продукту чи наданої послуги потрібно звернутись до структури, що займається питанням захисту прав споживачів.

З великої кількості повідомлень в Інтернеті, стає зрозуміло, що мешканці Прикарпаття розуміють, куди треба звертатись. Але  - не знають, як правильно.

Як розповів кореспонденту «Бліц-Інфо» заступник начальника інспекції з питань захисту прав споживачів в Івано-Франківській області Ярослав Лаврушко, вплинути на недобросовісного підприємця можна тільки подавши письмову заяву та пред’явивши «докази» - чеки, квитанції, товар.

«Розглядати анонімні, скарги розміщені в мережі Інтернет чи повідомлені телефоном ми не маємо права. Адже, це можуть бути не невдоволені споживачі, а фірми-конкуренти. Тому, до уваги беруться звернення, подані до інспекції особисто або надіслані поштою. У разі надісланого листа (немає значення – звичайного чи електронного), пред’явнику все ж доведеться прийти та підтвердити свою особу», - пояснює Ярослав Мирославович.

Лаврушко розповідає, що в Івано-Франківську до інспекції найчастіше звертаються через неякісні товари та обслуговування.

«З початку року до нас надійшло 238 скарг. В середньому за місяць їх надходить 35-50. Механізм дії однаковий – проводиться перевірка. Якщо факт порушення вдалось зафіксувати – підприємця чекає штраф», - каже Ярослав Лаврушко.

Щоправда, інколи довести, що вам продали зіпсутий чи неякісний товар буває дуже складно. Адже, інспекція повинна завчасно повідомити про майбутню перевірку.  А це дає можливість «замести сліди».